Samsung Galaxy Tab S2 aangekondigd: in september naar Nederland

Samsung heeft vannacht twee nieuwe tablets aangekondigd. Beide tablets maken deel uit van de nieuwe Samsung Galaxy Tab S2-serie. De tablets liggen vanaf september in de Nederlandse winkels.

Samsung Galaxy Tab S2

Vannacht heeft Samsung twee nieuwe tablets aangekondigd. Het gaat om de Samsung Galaxy Tab S2 met een 8,0 inch en een 9,7 inch beeldscherm. De beeldverhouding van beide tablets betreft 4:3, een verandering in vergelijking met de voorganger van de Galaxy Tab S2.

Samsung Galaxy tab s2

Beide tablets hebben een Super-AMOLED beeldscherm met een resolutie van 2048 x 1536 pixels. De randen van de tablets zijn vervaardigd uit metaal met aansluitingen voor een dock zoals een toetsenbord. Aan de voorzijde bevindt zich een home-button die we kennen uit de Samsung Galaxy S6.

Samsung Galaxy tab s2

De geringer dikte van 5,6 millimeter maken de tablets dun. Een eigen Exynos octa-core processor van Samsung houden de tablets draaiende.  Daarnaast hebben de tablets een werkgeheugen van 3GB. Het interne geheugen van 32GB kan uitgebreid worden met een geheugenkaart.

Samsung Galaxy tab s2

Begin september zal de Samsung Galaxy Tab S2 naar Nederland gebracht worden. De 8-inch versie zal een WiFi-variant beschikbaar komen voor 399 euro. De adviesprijs van de 9,7-inch Galaxy Tab S2 zal 499 bedragen voor de WiFi-variant. De versie met WiFi en 4G van de 9,7-inch zal 579 euro gaan kosten.

Lees ook

Reageer op dit artikel