Sony gaat Nokia voorbij in smartphone-verkoop

Sony is Nokia voorbijgestreefd in de verkoop van smartphones in Duitsland. Nokia is gezakt naar een derde plaats. De cijfers zijn de uitkomst van een onderzoek. Marktleider in de smartphone-verkoop is nog steeds Samsung.

In Duitsland heeft smartphone-fabrikant Sony de derde plek overgenomen van het Finse Nokia. In Duitsland hebben 3,4 miljoen mensen een smartphone van Sony. Het aantal Duitse bezitters van een Nokia-smartphone bedraagt 3.360.000. Dit alles blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Comscore.

In 2013 lag het aantal verkochte smartphones van Nokia nog op 4,1 miljoen toestellen, en in 2012 waren dit er 5,4 miljoen. Deze daling levert Nokia een vierde plaats op.

comscore duitsland

Met een aantal van 17,8 miljoen gebruikers staat Samsung op de eerste plaats, gevolgd door Apple met 8,2 miljoen iPhone-bezitters. Sony staat zoals gezegd op een derde plaats, waardoor het ook het Taiwanese HTC achter zich heeft gelaten. De Taiwanese fabrikant vinden we terug op de vijfde plaats. LG is flink aan de weg aan het timmeren en staat op de zesde plaats.

Huawei, het Chinese werd vorig jaar niet meegenomen in de smartphone-verkopen maar komt nu binnen op een zevende plaats. Onderaan de lijst vinden we BlackBerry, waar het de laatste jaren niet al te best mee gaat. Het aandeel in besturingssystemen is voor Microsoft met Windows Phone 5,2 procent, Apple iOS 20 procent en Google Android heeft met 68,2 procent het grootste aandeel hierin.

Bron: Netzökonom

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel