‘Sony Xperia Z5 met vingerafdrukscanner aan de zijkant opgedoken’

Sony zal over een maand tijdens de IFA in Berlijn een persconferentie geven. Het is waarschijnlijk dat hier ook één of meerdere toestellen aangekondigd zullen worden. Vandaag is een foto opgedoken van de vermoedelijke Sony Xperia Z5, waarbij direct de plaatsing van de vingerafdrukscanner opvalt.

Sony Xperia Z5

Gisteren kondigde Sony al twee nieuwe toestellen aan, de Xperia M5 en Xperia C5 Ultra. Vermoedelijk volgende maand moet het portfolio van de fabrikant verder uitgebreid worden. De kans is aanwezig dat volgende maand de Sony Xperia Z5 aangekondigd zal gaan worden. Vandaag is een foto uitgelekt waarin het toestel te zien is.

Sony Xperia Z5

Op de uitgelekte foto zijn links en rechts van de iPhone twee toestellen te zien. De kans is aanwezig dat dit de twee opvolgers zijn van de Sony Xperia Z3 en Sony Xperia Z3 Compact. De naam van de nieuwe smartphones is nog niet bekend, zo meldt de lekker ViziLeaks (die bij eerdere Sony-geruchten het vaak bij het juiste eind had). Aangezien de Xperia Z3+ ook in andere regio’s onder de naam Xperia Z4 is uitgebracht, is de naam Xperia Z5 het meest voor de hand liggend.

Opvallend aan de nieuwe Xperia-smartphones is de plaatsing van de vingerafdrukscanner. Deze bevindt zich niet aan de voor- of achterkant, maar aan de zijkant van het toestel. Dit zagen we nog niet eerder, maar is wel een vrij logische keuze van Sony, omdat daar altijd wel de vinger geplaatst wordt om het toestel vast te houden.

Wanneer er meer bekend is over de nieuwe Sony Xperia Z5-serie dan lees je dat uiteraard op DroidApp.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel