Sony kondigt strakke Xperia M5 en grote Xperia C5 Ultra aan

Sony heeft vandaag twee nieuwe smartphones aangekondigd. Het gaat om de Sony Xperia M5 en de Sony Xperia C5 Ultra. Beide telefoons vallen op door hun strakke, maar toch ook eigen vormgeving en uitgebreide specificaties.

Sony Xperia

Sony heeft twee nieuwe Sony Xperia-smartphones aangekondigd vandaag. De twee toestellen waren in het geruchtencircuit al meerdere keren opgedoken en vandaag was het dan zover. Beide toestellen hebben genoeg in huis om de twee toestellen tot een succes te maken.

Sony Xperia M5

We beginnen met de Sony Xperia M5. Dit toestel beschikt over een MediaTek octa-core processor met een rekenkracht van 2.0 GHz. Daarbij is er 3GB aan werkgeheugen beschikbaar en 16GB aan intern geheugen. Dit interne geheugen kan uitgebreid worden met een geheugenkaart.

Sony Xperia M5

Daarnaast is er het 5,0 inch beeldscherm met een Full-HD resolutie van 1920 x 1080 pixels. Op dit beeldscherm kan je direct de foto’s bekijken die je hebt geschoten met de 21.5 megapixel camera, of met de 13 megapixel front-camera. De camera maakt het mogelijk om bij weinig licht toch goede foto’s te schieten. Volgens Sony kan je met ‘5x Clear Image Zoom’ digitaal inzoomen zonder kwaliteitsverlies.

Sony Xperia M5

De accu van de Sony Xperia M5 heeft een capaciteit van 2600 mAh en de M5 draait op Android 5.0 Lollipop. De behuizing van de Sony Xperia M5 is waterdicht, zoals we dat kennen van Sony en eerder al in andere toestellen werd toegepast.

Sony Xperia C5 Ultra

De Sony Xperia C5 Ultra doet zijn naam eer aan. Ultra is het toestel zeker. De Sony Xperia C5 Ultra heeft een wat gewijzigde vormgeving, van wat we van Sony gewend zijn. Het toestel heeft aan de voorzijde een 13 megapixel selfie-camera met flitser. Op deze manier hoef je niet meer bang te zijn dat je selfie met vrienden of vriendinnen gaat mislukken.

Sony Xperia C5 Ultra

Het 6,0 inch beeldscherm maakt de telefoon meer een phablet, het heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Maar wat bijzonder is, zijn de zeer dunne bazels. Het scherm loopt door tot de randen, waardoor je nu echt meer scherm dan toestel in handen hebt.

Net als aan de voorkant van het toestel zit er ook een 13 megapixel camera aan de achterkant van de Sony Xperia C5 Ultra. De camera is net als bij de Xperia M5 voorzien van tal van handige snufjes en mogelijkheden. Dankzij de 22 millimeter groothoeklens krijg je meer op je foto.

Sony Xperia C5 Ultra

De Sony Xperia C5 Ultra wordt aangedreven door een MediaTek octa-core processor met een rekenkracht van 1.7 GHz. Het RAM-geheugen telt 2GB en het interne geheugen 16GB, wat tevens uitgebreid kan worden met een geheugenkaart. De accu van de Xperia C5 Ultra heeft 2930 mAh aan capaciteit en het toestel draait op Android 5.0 Lollipop.

Sony Xperia C5 Ultra

Sony zal vanaf half augustus de toestellen uit gaan brengen. Wanneer er meer bekend is over de prijs en de release in Nederland passen we dit artikel aan.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel