Remix Mini: erg interessante Android-PC voor drie tientjes

Een computer, met Android. Misschien denk je nu als eerst aan een Chinees prutseldingetje wat je na een paar maanden niet meer gebruikt. Toch is dit niet het geval met de Remix Mini. Deze uitgebreide, interessante Android-PC kan van jou zijn voor slechts een paar tientjes. We vertellen graag wat er zo bijzonder is aan de Remix Mini.

Remix Mini

De Remix Mini is een kleine computer met het besturingssysteem Android. Op het apparaat kan je een toetsenbord en muis aansluiten en er is een 4K HDMI-aansluiting waardoor je hem gemakkelijk aan je beeldscherm kunt koppelen. De Remix Mini is niet zomaar een gadget, maar een praktische accessoire waarbij je gewoon kunt multitasken en een taakbalk tot je beschikking hebt. Dit is mogelijk doordat de bedenkers van de Remix Mini over Android hun Remix OS hebben gelegd.

Remix Mini

Met de touch-knop kan het apparaat ingeschakeld worden en binnen enkele seconden kun je direct aan de slag. De Remix Mini wordt aangedreven door een 64-bit chipset en is uitgerust met een 1.2GHz quad-core processor. De computer wordt van stroom voorzien middels een adapter. Het voordeel van de Remix Mini is dat je apps gewoon op je grote beeldscherm of televisie kunt openen en gebruiken.

Remix Mini

Het Kickstarter-project is een groot succes en een enkele versie van de Remix Mini is al helemaal uitverkocht. Wat wil je ook, voor een hele interessante prijs. Voor 20 dollar heb je de Remix Mini als eerste in huis (begin oktober) met 8GB intern geheugen en 1GB RAM-geheugen. Voor 40 dollar heb je 16GB aan intern geheugen en 2GB RAM-geheugen. Het apparaat biedt 2x USB 2.0-aansluiting, Ethernet-aansluiting, Micro-SD geheugenkaart-sleuf en een aansluiting voor een headset.

Zoals gezegd kan je de Remix Mini dus gewoon aansluiten op het bekabelde internet, maar het is ook mogelijk om verbinding te maken met een 2.4GHz of 5GHz WiFi-verbinding. Tot slot is de Remix Mini ook uitgerust met Bluetooth 4.0. In bovenstaande video krijg je een goed beeld van wat je precies kan met de Remix Mini.

Ga jij hem bestellen? Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit bericht. Je kan de Remix Mini hier op Kickstarter vinden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel