Woolet: een moderne portemonnee die je nooit zal vergeten

Regelmatig komen er slimme innovaties naar buiten. Een voorbeeld is hiervan de slimme portemonnee Woolet. Deze portefeuille is zo slim, dat je hem nooit meer zal vergeten. Je kan hem zelfs draadloos opladen. Hoe dit allemaal in elkaar zit, leggen we je graag uit.

Woolet: een slimme portemonnee

Woolet is een slimme portemonnee die je nooit meer zal vergeten. In deze portemonnee is namelijk een 9,9 millimeter dunne portemonnee die vervaardigd is uit leer. Bijzonder aan de Woolet is dat er een zender in verwerkt, een Bluetooth 4.0 zender om precies te zijn. Hiermee kan de portemonnee altijd in verbinding staan met je smartphone.

Woolet

Het in verbinding staan met de smartphone is ook direct het meest opvallende aan de portemonnee Woolet, die werd gelanceerd als Kickstarter-project. Wanneer er een bepaalde afstand ontstaat tussen je smartphone en je portemonnee zal de bijbehorende app je gaan waarschuwen. Dit is niet alleen handig als je je portemonnee vergeet weer mee te nemen van huis, maar ook bij diefstal.

Woolet

Volgens de bedenkers van de Woolet gaat de batterij twee uur mee. De batterij kan daarnaast draadloos worden opgeladen. De portemonnee werd ook getest op het opladen door beweging en lichaamswarmte. Echter is hierover niets meer te vinden op de website. Waardoor het aannemelijk is dat dit niet doorgevoerd is in de definitieve versie van Woolet.

Woolet

Over alles is nagedacht bij Woolet, want met een extra adapter kan ook de portemonnee je waarschuwen als je je smartphone bent vergeten. Daarnaast garanderen de makers van Woolet dat veiligheid in een hoog vaandel staat en dus niet iemand het signaal kan opvangen.

Woolet

De Woolet is weliswaar een unieke, moderne portemonnee, de prijzen zijn hoog. Een leren Woolet portemonnee kost je 109 dollar. Voor Nederland komt daar nog 10 euro aan verzendkosten bij. Voor iets meer dan 106 euro heb je dan wel een toffe portemonnee.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel