BuurtApp: communiceer gemakkelijk en snel met je buurt

Hoe goed ken jij je buren, of de mensen in je wijk? Met de BuurtApp moet de band met mensen uit je wijk of straat een stuk groter worden. Een interessant concept!

Met de BuurtApp kun je gemakkelijk buurtberichten uitwisselen. Bijvoorbeeld om elkaar te helpen, iets te vragen, iets te geven, te delen, te ruilen of te lenen.

BuurtApp

Om het eenvoudig te maken zijn er verschillende categorieën geplaatst op de website zodat je meer een beeld krijgt waarvoor de app gebruikt kan worden. Dit zijn bijvoorbeeld berichten over: gezondheid en welzijn, buurtdingen, veiligheid en preventie, samen dingen doen, vraag en aanbod, puur praktisch en wijkdingen. Je geeft na het downloaden zelf aan wat je onder je buurt verstaat, zodat je het kan beperken tot de wijk, straat of een bepaald gebied.

BuurtApp

Wel dien je eerst jezelf te registreren voor de BuurtApp. Maar je kunt bij het plaatsen van een bericht altijd nog de afstand wijzigen. Verder kun je met een speciaal filter nog op vier andere niveaus naar buurtinformatie zoeken namelijk: om je huis (50 meter), in je straat, in je wijk en in de gemeente waarin je woont. Hiermee wordt het gemakkelijk om het laatste nieuws te delen zoals onrust in de buurt.

BuurtApp

De app zal eerst moeten groeien voordat het echt goed werkt en handig is om te gebruiken. Tot nu toe zijn er meer dan 50 downloads. Als de populatie van BuurtApp is gegroeid, lijkt het mij wel een handige manier om snel te kunnen communiceren met mensen uit de buurt.

BuurtApp
BuurtApp
Ontwikkelaar: Buurtcontact.nl BV
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel