Folder.Plus: beheer draadloos je bestanden

Voor de meeste mensen geldt nog: zodra er bestanden moeten worden overgezet via het geheugen van de smartphone wordt deze meteen aangesloten op de laptop of pc. Met de opkomst van de cloud is dit gelukkig al een stuk minder geworden. Maar om je geheugen van je smartphone beter te beheren bleef het ouderwetse aansluiten op de pc nog altijd het beste. Folder.Plus probeert hier verandering in te brengen. Met deze app kan je makkelijk draadloos je geheugen beheren, zo is het idee.

Folder.Plus: computer en smartphone in harmonie

Voor het beste bestandsbeheer was draadloos eigenlijk nooit een goede combinatie. Het was te sloom en te omslachtig. Pushbullet en AirDroid waren één van de eerste die een makkelijk bruikbare lichte vorm van bestandsbeheer aanboden via de cloud. Wil je echter meer bestanden overzetten en inzicht hebben op al je mappen op je smartphone, dan is Folder.Plus een betere oplossing. Hiermee zijn computer en smartphone compleet in harmonie en komt er geen draad meer aan te pas. Ideaal toch, of zijn hier ook nog minpunten aanwezig?

Folder.Plus

Makkelijk in setup en gebruik

Een voorwaarde om Folder.Plus te laten slagen is een makkelijke setup. Als het een stuk omslachtiger is dan een kabeltje opzoeken, in je computer stoppen en Windows Verkenner openen, heeft het namelijk geen nut. Folder.Plus is gelukkig enorm makkelijk op te zetten. Je surft naar folder.plus, scant de QR-code en daar staan al je mappen van je smartphone.

De app op de smartphone zelf stelt ook bijzonder weinig voor. De enige knop die aanwezig is dient om de QR-code te scannen. Dit gebeurt ontzettend snel.

Folder.Plus

Eenmaal gekoppeld kan je diverse zaken doen met je bestanden. Standaard staan de bestanden in een lijstweergave. Hiermee kan je een bestand openen, wissen, hernoemen, een map aanmaken of een nieuw bestand vanaf je pc uploaden. Ook is er een optie om bestanden te verplaatsen, maar hoe dat werkt is voor mij een raadsel.

Folder.Plus

Het uploaden gaat redelijk snel, al hangt dit ook van de snelheid van je internetverbinding af. Voor grote bestanden boven de 500 MB is een ouderwets kabeltje nog altijd de snelste oplossing.

Openen zonder downloaden

Een voordeel daarentegen is het openen van bestand zonder dat ze worden gedownload: vooral voor afbeeldingen is dat erg handig. Als je van weergave wisselt rechtsboven in beeld krijg je ook thumbnails te zien waarmee je in oogopslag kan zien wat je met de foto wilt doen. Om een bestand vervolgens te wissen moet je wel weer van weergave wisselen om meerdere opties te krijgen. Niet erg intuïtief, maar het werkt.

Ook het groene icoontje om een map te uploaden en het zwarte kruisje om een map aan te maken zorgen wel eens voor verwarring. Kwestie van gewenning, maar als je Folder.Plus sporadisch gebruikt zoals ik blijft het een heikel punt.

Ten slotte werkt ook het onthouden van apparaten niet helemaal zoals behoren. Met mijn Nexus 5 draaiend op Marshmallow moest ik de hele tijd opnieuw de QR-code scannen om verbinding te maken, terwijl het met een LG G3 draaiend op Lollipop wel gewoon werkte. Kleine schoonheidsfoutjes, maar wel die bij elkaar voor een soms wat onplezierige ervaring zorgen.

Ondanks alles is Folder.Plus een handige app om af en toe je bestanden op je telefoon te beheren. Om veel bestanden te managen blijft het ouderwetse draadje in combinatie met Windows Verkenner nog het beste!

App downloaden

Folder.Plus kan gratis gedownload worden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Lees ook

Reageer op dit artikel