Pushbullet Remote Files: altijd en overal toegang tot je bestanden

Pushbullet heeft een grote update uitgerold voor haar app. Vanaf nu kan je in Pushbullet gebruik maken van de functie Remote Files access. Op deze manier krijg je via je computer of andere apparaten toegang tot de bestanden op je (andere) smartphone of tablet. De functie doet denken aan de app AirDroid.

Remote Files access

Pushbullet heeft zojuist een nieuwe functie toegevoegd aan haar Android-app; Remote Files access. Positief is dat de nieuwe functie zowel voor gratis als voor betaalde gebruikers van Pushbullet beschikbaar is. Wel dient de functie via de instellingen handmatig geactiveerd te worden en moet end-to-end encryptie ingeschakeld zijn. Op afstand kan je bij de gegevens op bijvoorbeeld je smartphone, al dient deze wel op dat moment een netwerkverbinding op te kunnen zetten, maar dit hoeft niet hetzelfde netwerk te zijn.

pushbullet remote files

Wanneer beide apparaten met elkaar gekoppeld zijn kan je de bestanden en mappen op je smartphone (of juist andersom) via bijvoorbeeld de browser raadplegen. Ook kunnen bestanden op deze manier gedownload worden en opgeslagen worden op het andere apparaat. De functionaliteit doet erg denken aan AirDroid. Deze week geldt er geen datalimiet voor gratis en betaalde gebruikers, wel zullen in een later stadium niet-betalende gebruikers een beperkt aantal bestanden per maand kunnen overdragen.

De update voor Pushbullet wordt vanaf nu uitgerold via de Google Play Store.

Pushbullet: SMS on PC and more
Pushbullet: SMS on PC and more
Ontwikkelaar: Pushbullet
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel