Gemakkelijk een kenteken overschrijven met de app RDA Lezer

Net een auto, scooter of motor gekocht? Dan moet je nu alleen nog het kenteken overschrijven. Wanneer een servicepunt gesloten of niet in de buurt is, kan hiervoor de RDA Lezer app van pas komen. Deze applicatie is uitgebracht door de RDW Dienst Wegverkeer.

RDA Lezer

Heb je net particulier een auto, scooter of motor gekocht of verkocht en zoek je nu een manier om het kenteken over te schrijven? Dan kun je hiervoor naar een servicepunt. Maar kan dit niet omdat het servicepunt dicht is, doe het dan vanaf nu online via de RDW website met de RDA Lezer app.

Kenteken overschrijven

Eén van de dingen die je hiervoor nodig hebt is een Android smartphone, een identificatiedocument met NFC chip en een kentekenbewijs op creditcardformaat. Daarnaast mag een tenaamstellingscode niet ontbreken. Tevens is een rijbewijs nodig die is afgegeven na 14 november 2014 of Nationaal paspoort. Ook dient je smartphone over NFC te beschikken.
De werking van het overschrijven van een kenteken is als volgt. Ga naar de website van de RDW voor het overschrijven van je kenteken. Hier log je in met je DigiD account waarna je een QR-code in beeld krijgt die je moet scannen met de RDA lezer app.

RDA Lezer

De applicatie vraag je nu om je identificatiedocument tegen de achterkant van je telefoon te houden. Je document wordt gescand en vergeleken met de gegevens in je DigiD account. Als dit overeen komt zal de website automatisch verder gaan naar de volgende pagina waar je het voertuig over kunt schrijven.

De betaling doe je via een iDEAL betaling waarna het vrijwaringsbewijs via de mail toegestuurd wordt. Het nieuwe kentekenbewijs met de tenaamstellingscode zal binnen enkele dagen via de post toegestuurd worden. Het overschrijven van het kenteken is op deze manier in een paar minuten uitgevoerd. Het scheelt een hoop tijd omdat je niet eerst naar een servicepunt hoeft te gaan waar ze het kenteken voor je overschrijven.

Downloaden

Je kunt de applicatie downloaden via onderstaande button uit de Google Play Store.

Lees ook:

RDA Lezer
RDA Lezer
Ontwikkelaar: RDW Dienst Wegverkeer
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel