Mini Metro: geweldige game laat je het metronetwerk bepalen in bestaande steden (review)

Een nieuwe game is nu al flink populair aan het worden in de Google Play Store. Het gaat om de game Mini Metro. Hier kan je voor bestaande steden het metronetwerk aanleggen. Persoonlijk vind ik dit nu al één van de beste games die ik ooit op een smartphone heb gespeeld. We vertellen je graag meer over Mini Metro in deze review.

Mini Metro

Mini Metro is een recent uitgebrachte game met als doel om het beste metronetwerk te bouwen voor steden. Het gaat hierbij om bestaande steden over de hele wereld. Van Parijs tot aan Londen en van Berlijn tot aan New York.

Mini Metro

Het spel is minimalistisch, volledig vrij van advertenties en er zijn geen in-app aankopen. Je ontwerpt een eigen metroplattegrond voor verschillende steden. Je begint met een kaart met een aantal stations. Naarmate je langer speelt komen er nieuwe stations bij. Ook het aantal reizigers (te zien aan het aantal symbolen) verschilt per station. Wat is de beste manier om een route aan te leggen? In het begin is het vooral veel zoeken en proberen. Mocht je er na een keertje nog niet uitkomen, dan kan je in het menu met instellingen de tutorial volgen.

Mini Metro

De werking van het spel

Je krijgt bij het starten van Mini Metro drie lijnen die je zelf kunt plannen. De verschillende symbolen (cirkel, driehoek en vierkant, ster en dergelijke) geven aan waar de reizigers naar toe willen. Je kunt het spel versnellen of even pauzeren, als je even bij moet komen bijvoorbeeld. Ook kan je over een bepaalde lijn vegen om de lijn ongedaan te maken en kan je de route verleggen zodat de metro’s niet elkaar ophouden.

Mini Metro Android

Als je lekker bezig bent, krijg je de mogelijkheid om een ‘cadeautje’ te kiezen. Je kunt zelf kiezen welke je wilt; zoals een extra wagon, een nieuw metrostel, een snel voertuig voor lange lijnen, een tunnel of een extra lijn. Ook kan je kiezen om een knooppunt van een station te vergroten voor meer capaciteit. De keuze verschilt per keer. Maak je keuze verstandig!

Mini Metro

Mini Metro begint in Londen en het doel van het spel is om zo lang mogelijk de metrolijnen onder controle te houden. Als een station te vol is, heb je kort de tijd om dit te herstellen en aan te pakken, anders is het spel afgelopen. Je ziet dan precies hoe lang je het hebt volgehouden en hoeveel reizigers vervoerd zijn.

Mini Metro

Verslavend

Geef niet na de eerste keer al op, want na één keer spelen krijg je al meer de handigheid erin. Iedere dag is er ook een ‘dagelijks spel’ waarbij je een bepaalde stad zo lang mogelijk onder controle moet zien te houden. De moeilijkheidsgraad verschilt hierbij. Je ziet ook hoeveel passagiers andere spelers in die opdracht hebben vervoerd. Bereik jij een plek tussen de andere spelers? Je kunt hiervoor gebruik maken van Google Play Games.

Mini Metro

In de ‘normale’ spelmodus kan je lijnen nog opheffen en verleggen. In de extreme moeilijkheidsgraad is dit niet mogelijk en zijn de treinen en lijnen definitief. Wel kan je daar de lijnen nog uitbreiden naar nieuwe stations. Aan het eind kan je je eigen metronetwerk als foto opslaan en een animatie van de volgorde van aanleggen bekijken. Ook voor degenen die niet echt iets met metro’s en dergelijke hebben, is Mini Metro echt onwijs verslavend.

Download

Naar mijn mening is Mini Metro één van de beste games die je kunt spelen op Android. Eenmalig betaal je wel €4,99 voor het spel, maar het is zijn geld meer dan waard en verder hoef je nergens voor te betalen. Ook aan de slag? Download Mini Metro via onderstaande button uit de Play Store.

Er zijn verschillende instellingen in de app aanwezig. Zo kan je voor de avonduren kiezen uit een nachtmodus. Mocht je kleurenblind zijn, dan kan hier ook rekening mee gehouden worden.

Mini Metro
Mini Metro
Ontwikkelaar: Dinosaur Polo Club
Prijs: € 1,19
Mini Metro
 • 9.1/10
  Vormgeving - 9.1/10
 • 8.8/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8.8/10
 • 8.9/10
  Mogelijkheden - 8.9/10
 • 9/10
  Snelheid - 9.0/10
 • 9/10
  Privacy - 9.0/10
9/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Enorm verslavend
 • Geen in-app aankopen en advertenties
 • Gebaseerd op bestaande steden
 • Verveeld niet snel
 • Donker thema en thema voor kleurenblindheid

Minpunten

 • Enorm verslavend
 • Eenmalig vrij hoge prijs, geen gratis probeer-versie
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel