Minimal Todo: een erg minimalistische maar fijne taken-app

Even snel een herinnering aanmaken om bij de supermarkt niet dat pak melk te vergeten; we vergeten allemaal weleens wat. Een taken-app is dan erg handig, maar als je niet op een taken-app met veel functies zit te wachten is er nu Minimal Todo. Dit is een minimalistische taken-app die vormgegeven is in Material Design.

Minimal Todo

Ik heb al een aantal taken-apps voor Android versleten. Waar ik vroeger fanatiek gebruiker was van Astrid, gebruik ik nu om de zoveel tijd een andere. Van het weekend kwam ik de app Minimal Todo tegen, die open-source is en geheel vormgegeven is in Material Design. De app heeft een fijne, rustige uitstraling en geen irritante reclame-banners.

De werkwijze van de applicatie wijst zich vanzelf. Als je de applicatie voor de eerste keer opstart, krijg je een kort welkom-scherm met een korte introductie. Bij het openen van de app krijg je direct inzicht in de openstaande taken. Het aanmaken van een taak kan door op het ‘plusje’ onderaan te drukken. Daar krijg je de mogelijkheid een titel in te voeren en eventueel een reminder met datum en tijd.

Wanneer je hebt gekozen voor een herinnering, verschijnt er in je notificatiebalk een melding van je taak. Door op de taak te tikken opent de app en kan je de taak uitstellen/snoozen of direct verwijderen als hij niet meer nodig is, of als je hem hebt voltooid. De ontwikkelaar geeft aan bezig te zijn met 24-uur weergave in plaats van het huidige AM/PM. Door het minimalisme ontbreekt synchronisatie met bijvoorbeeld Google en zijn er geen instellingen te vinden in de app.

Minimal Todo

Minimal Todo is geheel gratis en heeft geen permissies nodig. Als je op zoek bent naar een strakke taken-app, kan je deze direct via onderstaande button downloaden uit de Play Store.

Minimal To Do
Minimal To Do
Ontwikkelaar: Avjinder Sekhon
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel