Reactiv Dialer: strakke, minimalistische telefoon-app (review)

Met de komst van de smartphone is wellicht telefoneren een stuk zeldzamer geworden. Toch was ooit (ja, nog niet zo lang geleden) een telefoon enkel en alleen bedoelt om mee te SMS-en en mee te bellen. Reactiv Dialer is een strakke, minimalistische app. Wij testen hem in deze review.

Bellen was tot een aantal jaar geleden de meest gebruikte functie van een telefoon. Niet heel raar, want daar is een telefoon toch ook voor bedoeld? Tegenwoordig draait het om applicaties, processoren, de camera en ga zo maar door. Bel je nog, en wil je de dialer van je telefoon een stukje moderner hebben? Dan is het de moeite waard om eens te kijken naar Reactiv Dialer.

reactiv_dialer

Reactiv Dialer

Reactive Dialer is een strak vormgegeven applicatie als alternatief op je eigen telefoon-app. Reactiv Dialer is een gratis applicatie zonder advertenties. In de gratis versie heb je de mogelijkheid om een light-thema te gebruiken, in de betaalde versie kan je ook een dark-thema kiezen. Daarnaast kan je in Reactiv Dialer Plus de blauwe kleur veranderen in een eigen gekozen kleur.

Terug naar de gratis versie van de applicatie. Groot voordeel van Reactiv Dialer is dat er geen banners of advertenties in de applicatie zijn te vinden. De applicatie is snel en overzichtelijk. Je hebt snel toegang tot de dialer waardoor je snel een nummer kan bellen.

reactiv_dialer

Favorieten

Wanneer je bepaalde contactpersonen snel belt is Reactiv Dialer een fijne applicatie. Je kan boven in beeld vier contacten toevoegen waartoe je snel toegang tot wilt. De functie voor het weergeven van favoriete contactpersonen is overigens uit te schakelen als je dat wilt.

Bellen

Reactiv Dialer gebruikt het T9-toetsenbord op een handige manier. Je weet niet het nummer van de persoon, maar wel de naam (uiteraard), dan kan je ook zoeken op de naam van de gebruiker waardoor je toch snel diegene kan bellen.

Beoordeling

Reactiv Dialer is een strakke dialer welke gratis uit de Play Store te downloaden is. Wel hebben we gemerkt dat er af en toe bij contacten willekeurige thumbnails (foto’s) geplaatst worden, die totaal niet voorkomen in de lijst met contactpersonen. Deze foto’s komen vermoedelijk uit de cache van een andere applicatie. Goed om te weten is dat de foto’s niet in de standaard dialer vervangen worden. Reactiv Dialer is gemiddeld 524KB groot.

Reactiv Phone Dialer
Reactiv Phone Dialer
Ontwikkelaar: Reactiv Studios
Prijs: Gratis

Bekijk hier 20 applicaties in Material Design-stijl uit Android L

Reactiv Dialer
 • 8.8/10
  Vormgeving - 8.8/10
 • 8.5/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8.5/10
 • 7.9/10
  Mogelijkheden - 7.9/10
 • 9/10
  Snelheid - 9.0/10
 • 7.7/10
  Privacy - 7.7/10
8.4/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Strak en minimalistisch
 • Snel
 • Instellen favoriete contacten
 • Vrij van advertenties

Minpunten

 • Onjuiste foto’s bij sommige contacten
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel