ResQ: overgebleven maaltijden bestellen bij restaurants

In Amsterdam wordt vandaag een nieuwe app gelanceerd die voedselverspilling tegen moet gaan. ResQ laat je overgebleven maaltijden bestellen bij 15 restaurants uit Amsterdam. In andere landen wordt de app al enthousiast gebruikt en ook het aantal steden in Nederland zal spoedig uitgebreid worden.

ResQ

De app ResQ telt ongeveer 150 restaurants waar al 35.000 geregistreerde gebruikers gebruik maken van het aanbod. Met de app kan in tien steden in Finland, drie steden in Zweden en in Estland eten worden besteld. Het gaat hier om overgebleven maaltijden die anders niet door de restaurants verkocht zouden worden. Gemiddeld worden de gerechten voor de helft van de prijs aangeboden.

ResQ

Ook in Nederland wil de van oorsprong Finse applicatie voedselverspilling tegen gaan. In samenwerking met 15 restaurants uit de Nederlandse hoofdstad kunnen Amsterdammers goedkoop een heerlijke maaltijd aanschaffen. Ook verschillende lunchrooms zijn aangesloten bij de dienst.

Na Amsterdam wil ResQ in september de dienst ook beschikbaar stellen in Den Haag en Utrecht. Later volgen de andere steden in Nederland. De app moet ervoor zorgen dat voedselverspilling zoveel mogelijk wordt voorkomen. De applicatie is te downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

ResQ Club - Save food!
ResQ Club - Save food!
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel