The Wiki Game: ontdek nieuwe informatie tijdens zoektocht

The Wiki Game is een educatieve game waarbij je met behulp van Wikipedia van het ene onderwerp naar het andere moet zien te komen. Weet jij in zo min mogelijk stappen bij het tweede artikel uit te komen?

The Wiki Game

De Wiki game is een game gebaseerd op de Engelstalige Wikipedia en daagt je uit tot het lezen van nieuwe informatie. Doel van de game is om in zo weinig mogelijk stappen naar het tweede gekozen artikel te komen. Soms hebben de onderwerpen helemaal niets met elkaar te maken maar via via is er altijd wel een link te ontdekken.

The Wiki Game

Bij het starten krijg je een onderwerp, bijvoorbeeld de mango, en een onderwerp waar je moet eindigen zoals de banaan. Via de wikipagina van de mango moet je dan op de banaan uit zien te komen. Wil je liever bij het eindpunt beginnen dan kun je ook de onderwerpen omdraaien. Liever een ander onderwerp dan druk je op de shuffle knop.

Heb je je doel bereikt dan toont de app hoe snel je naar het volgende onderwerp bent gekomen en verdien je punten. De Wiki Game is gratis te downloaden uit de Play Store, opbrengsten uit de advertenties doneert de maker aan de Wikimedia Foundation.

The Wiki Game
The Wiki Game
Ontwikkelaar: Roey Vidan
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel