Vacation Planning: een handige stadsgids voor je citytrip

Stadsgidsen zijn ouderwets, minder ouderwets zijn de ‘city guides’ op je smartphone in de vorm van een app. De app Vacation Planning is een applicatie die je helpt bij het bezoeken van een stad. Daarnaast is de applicatie ook nog eens strak vormgegeven in Material Design. Maar is de applicatie echt zo handig?

Vacation Planner

Het aanbod van reis-apps is enorm in de Play Store, zo besproken we in de DroidApp Vakantiespecial al een grote hoeveelheid apps voor je vakantie. De app Vacation Planning is een andere handige vakantie-app en helpt je bij het bezoeken van een stad. In de applicatie worden nuttige locaties opgehaald uit de database van Foursquare.

De informatie per stad is geordend in verschillende categorieën. Zo worden evenementen getoond, maar ook het aanbod van hotels, winkels en restaurants. Ook activiteiten zoals bioscopen, cafés en dergelijke worden in Vacation Planning getoond. Ook kan je bepaalde dingen toevoegen aan je wensenlijst zodat je hiervan een eigen trip kunt samenstellen.

We hebben uiteraard de applicatie getest en de vormgeving valt direct positief op. Bij het zoekveld kan er gezocht worden naar grotere maar ook kleinere steden. Tijdens het testen van Vacation Planning viel op dat soms de content niet ingeladen wil worden, maar dit kan een tijdelijke server-error zijn. De app Vacation Planner kan gratis gedownload worden uit de Play Store.

Travel Planner
Travel Planner
Ontwikkelaar: Andev
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel