Ruim 75.000 mensen doen mee aan #2BelminutenStilte tijdens Dodenherdenking

Meer dan 75.000 mensen hebben meegedaan aan het initiatief om tijdens de twee minuten stilte, ook hun telefoon uit te schakelen. Het initiatief 2BelminutenStilte kwam van drie Nederlandse providers en het comité 4 & 5 mei.

2BelminutenStilte

Vodafone, T-Mobile, KPN en het comité 4 & 5 mei riepen van de week op om tijdens Dodenherdenking niet alleen zelf stil te zijn, maar ook je mobiele telefoon uit te schakelen voor twee minuten. Op deze manier wilde het aandacht vragen voor het herdenken van de oorlogsslachtoffers. Het initiatief kreeg de naam 2BelminutenStilte.

Klanten van Vodafone en T-Mobile gaven niet massaal gehoor aan het idee. De twee providers samen zagen 75.000 mensen hun telefoon uitzetten. KPN heeft geen cijfers, maar zag rond 20:00 uur wel een flinke daling van het bel-, sms- en internetverkeer. Providers kunnen overigens niet zien of iemand zijn toestel op stil heeft gezet. In plaats van uitschakelen van de telefoon, kozen sommigen ervoor om hun telefoon in vliegtuigstand te zetten, Dit is meegenomen in de cijfers van de twee providers.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel