Vodafone: SMS-pieken tijdens jaarwisseling door storing WhatsApp

Vodafone heeft vanochtend in een persbericht bekend gemaakt dat het tijdens de jaarwisseling SMS-pieken had te verwerken. De pieken van het aantal tekstberichten is te danken aan de storing bij berichtendienst WhatsApp, gisterenavond. Toch is de verwerking van het totaal aantal SMS-berichten flink gedaald. Het dataverbruik van Vodafone-klanten steeg enorm in vergelijking met de vorige jaarwisseling.

Vodafone tijdens jaarwisseling

Tijdens de jaarwisseling heeft Vodafone flink wat bel-, sms- en internetverkeer afgehandeld van mobiele klanten. Het netwerk van Vodafone werd minder gebruikt om te bellen; een kleine 7 miljoen telefoontjes werden er gepleegd. Dit is een daling van circa 3,6 procent ten opzichte van de vorige jaarwisseling.

vodafone jaarwisseling 2015 2016

Mobiel internet van Vodafone werd vaak gebruikt. Het 4G-netwerk registreerde ruim 30 terabyte aan dataverkeer, wat een stijging is van 114 procent tegenover de jaarwisseling van 2014 naar 2015. In de avond voor de jaarwisseling zag Vodafone verschillende SMS-pieken. Dit is te danken aan de grote WhatsApp storingen waardoor berichten niet afgeleverd en ontvangen konden worden. De pieken zorgde voor een stijging van het verwerkte SMS-berichten met 33 procent. Wel nam het traditionele SMS-verkeer flink af; namelijk met 30 procent.

Interessant: 

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel