Aangifte 2015: doe je belastingaangifte via de app

De Belastingdienst heeft de Aangifte 2015 app uitgebracht. Met deze applicatie kan je snel en gemakkelijk de belastingaangifte over 2015 doen. Via de belastingaangifte app kan je direct controleren of alles klopt en deze doorsturen. Voor 1 mei 2016 dient de aangifte binnen te zijn bij de Belastingdienst.

Belastingaangifte 2015

Vorig jaar bracht de Belastingdienst de aangifte app uit. Deze applicatie maakte het mogelijk om je belastingaangifte over 2014 in orde te maken. Vandaag heeft de Belastingdienst een update uitgebracht voor de applicatie waarmee je over 2015 je aangifte kunt doorgeven. Het doen van belastingaangifte over 2015 kan van 1 maart 2016 tot 1 mei 2016.

Aangifte 2015 app

Aangifte 2015 app

Met de Aangifte 2015 app kan je op een relatief gemakkelijk en eenvoudige manier je belastingaangifte doen. Wanneer je de applicatie voor de eerste keer gebruikt, dien je een pincode in te stellen. Vervolgens kan je inloggen via DigiD om de gegevens te downloaden. Bij elke nieuwe aangifte worden de gegevens verwijderd van de smartphone of tablet.

Via de Aangifte 2015 app heb je de mogelijkheid om de gegevens die bij de Belastingdienst bekend zijn, te controleren. Het is niet mogelijk om de gegevens te wijzigen of aan te vullen. Wanneer de informatie allemaal klopt kan je je aangifte ondertekenen en bevestigen met je DigiD. Na het verzenden krijg je een PDF-bestand van de aangifte.

Aangifte app werkt niet

In bepaalde situaties werkt de Aangifte app niet. Als je een onderneming hebt, niet het hele jaar dezelfde fiscale partner had, een woning gekocht of verkocht hebt of in het buitenland hebt gewoond, dan kan je de belastingaangifte app niet gebruiken. De Belastingdienst geeft de volgende situaties door waarin de applicatie niet functioneert:

  • niet het hele jaar dezelfde fiscale partner had
  • uw woning gekocht of verkocht hebt
  • een restschuld voor een vroegere eigen woning had
  • een onderneming had
  • resultaat uit overige werkzaamheden had
  • in het buitenland woonde
  • inkomsten uit of bezittingen in het buitenland had
  • co-ouder was en uw minderjarige kind niet op uw adres ingeschreven stond
  • aftrekposten wilt opgeven, zoals giften, zorgkosten of studiekosten

Downloaden

De Aangifte 2015 applicatie werkt op Android 4.0.3 en hoger. Mocht je de applicatie willen downloaden, dan kan je dat direct doen via onderstaande button.

Lees ook

Reageer op dit artikel