Aanwijzingen voor tal van nieuwe functies in Google App

De Google app, voorheen Google Search, heeft in een nieuwe versie aanwijzingen achtergelaten. Het gaat om een reeks nieuwe functies die geïntegreerd zullen gaan worden in de applicatie. Hierdoor kan er nog meer uit Google Now gehaald worden.

Google App

Onlangs heeft Google een nieuwe versie uitgebracht van de Google app (voorheen Google Search) naar versie 4.8. Deze update heeft geen zichtbare veranderingen met zich meegenomen, maar in de code van de Google app heeft Android Police een reeks nieuwe functies aangetroffen.

Offline

Het spraakcommando “Ok Google” zal in de toekomst ook functioneren zonder internetverbinding. De offline-ondersteuning voor de spraakopdracht maakt het dan bijvoorbeeld mogelijk om via het commando een bericht te sturen, een nummer te bellen, WiFi in- of uit te schakelen of muziek af te spelen.

Google Now Nederlands

Onveilig netwerk

Wanneer de telefoon verbonden is met een onveilig netwerk, zal Google je gaan waarschuwen. Hoe het onderscheid gemaakt gaat worden tussen een onbeveiligd en een daadwerkelijk onveilig netwerk is niet helemaal duidelijk. Gebruikers zouden middels een waarschuwing op de hoogte gebracht kunnen worden van dat aanvallers zoekopdrachten en websites proberen bij te houden.

Spraakopdrachten

In de code van de Google app zijn ook nieuwe spraakopdrachten gevonden. Het zal in de toekomst mogelijk worden om met je stem de helderheid en het volume aan te passen. Andere aanwijzingen is onder andere het stoppen van het casten van content naar een Chromecast, via Google Now. Ook zouden diverse icoontjes vernieuwd zijn.

Wanneer de functies beschikbaar komen in Google Now, is nog niet bekend. Google is in ieder geval wel begonnen met de voorbereiding hierop. Begin juni werd het mogelijk om Google Now met Nederlandse spraakopdrachten te gebruiken.

Google
Google
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel