ABN Amro: mobiel geld overboeken zonder e.dentifier

ABN Amro heeft een update uitgebracht voor haar mobiel bankieren applicatie op Android. Hiermee kunnen klanten van de bank geld overmaken naar iedereen zonder dat hier voor de e.dentifier nodig is.

ABN Amro zonder e.dentifier

De e.dentifier van ABN Amro wordt gebruikt  om betalingen goed te keuren. Android gebruikers hebben deze niet langer nodig, mits zij dit instellen. Er kan tot een bepaald dag limiet geld worden overgemaakt. Bij het maken van een overboeking is dan alleen nog de vijf-cijferige identificatiecode nodig.

Het was al mogelijk om geld over te maken zonder e.dentifier, hiervoor was het wel nodig dat er in de afgelopen 18 maanden een overboeking naar het betreffende rekeningnummer was gemaakt. Volgens Frank Verkerk, Chief Digital Officer bij ABN Amro is de mogelijkheid om geld over te kunnen boeken zonder e.dentifier een veelgevraagde functionaliteit. ‘Door dit mogelijk te maken voldoen we aan een veel gehoorde wens van onze klanten’.

Verder laat hij weten dat het belangrijk is dat klanten zelf deze functie in of uit kunnen schakelen. ‘Die flexibiliteit geeft hen maximale vrijheid. Dat past binnen het concept van onze Mobiel Bankieren app waarbij klanten zelf de regie voeren over de look & feel en het aan- en uitzetten van diverse functionaliteiten’, zo laat Verkerk weten.

De mobiel bankieren applicatie van de ABN Amro wordt inmiddels 57 miljoen keer per maand gebruikt. Een update voor de app kun je verkrijgen via de Google Play Store.

ABN AMRO
ABN AMRO
Ontwikkelaar: ABN AMRO Bank N.V.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel