Adblockers uitgebracht voor Samsung-browser

Als je gebruik maakt van de standaard internetbrowser op je Samsung Galaxy-apparaat, kan je nu gebruik maken van een adblocker. Samsung heeft hiervoor een API vrijgegeven waarop ontwikkelaars hun module konden ontwikkelen.

Samsung adblocker

Samsung heeft een API vrijgegeven waarmee ontwikkelaars een adblocker kunnen ontwikkelen voor de standaard Android-browser. Met deze toevoeging kunnen gebruikers storende reclame filteren uit webpagina’s. Eerder kwam Apple al in iOS 9 met een vergelijkbare adblocker. De blocker werkt alleen voor de Samsung-browser die standaard op je Galaxy-apparaat geïnstalleerd is.

Er zijn meerdere adblockers uitgebracht voor de Samsung-browser. Zo is er Adblock Fast die momenteel alleen werkt op toestellen met Android 5.0 Lollipop en hoger. Een andere optie is Crystal die werkt met de nieuwere versie van de Samsung-browser. Naast het filteren van storende reclame wordt volgens de ontwikkelaar ook de laadsnelheid verbeterd. Wel kan een adblocker er voor zorgen dat je bepaalde content niet krijgt te zien omdat dit geblokkeerd wordt.

‘Whitelist’

Zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt hebben wij op DroidApp een hekel aan grote, storende, overlappende reclame-banners. DroidApp plaatst alleen kleine banners om zo het onderhoud van de website te kunnen betalen. Je zou ons erg helpen als je DroidApp op de zogenoemde ‘whitelist’ zet. We zullen je niet overspoelen met reclame, dat beloven we!

Adblock Fast
Adblock Fast
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Crystal Adblock for Samsung
Crystal Adblock for Samsung
Ontwikkelaar: eyeo GmbH
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel