Alcatel Idol 5 aangekondigd: stijlvol toestel voor €239

Op de IFA heeft nu ook Alcatel haar nieuwe smartphone aangekondigd. Er gingen eerder al berichten rond over de Alcatel Idol 5 en vandaag is het toestel aan het publiek getoond. We zetten de details op een rij.

Alcatel Idol 5 aangekondigd

De aankondiging van de Alcatel Idol 5 heeft zojuist plaatsgevonden en de fabrikant zet een nieuw stijlvol toestel neer. Aan de voorzijde bevindt zich een 5,2 inch Full-HD display met 2,5D gebogen glas voor een premium uitstraling. Alcatel spreekt over het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant. De ‘5’ is de opvolger van de anderhalf jaar geleden verschenen Alcatel Idol 4.

Alcatel Idol 5

Er is een 13 megapixel camera met snelle autofocus, dual-flitser en volgens Alcatel gebruiksvriendelijke software. Daarbij kun je met de 5 megapixel camera, die ook voorzien is van een flitser, selfies maken. Aan de achterzijde van de Alcatel Idol 5 zien we de vingerafdrukscanner en een metalen behuizing.

App cloner

Alcatel heeft de Idol 5 voorzien van ‘App cloner’, waarmee je twee accounts van eenzelfde app kunt gebruiken. We zagen deze feature onder andere al bij Huawei terugkomen. De App cloner werkt onder andere met Snapchat, WhatsApp en Facebook. Het toestel is verder voorzien van 16GB opslagruimte (uitbreidbaar) en 3GB RAM-geheugen. Er is een 1.3 GHz octa-core processor en Android 7.0 Nougat als besturingssysteem.

Alcatel Idol 5

Verkrijgbaarheid

De accu heeft een capaciteit van 2800 mAh en volgens Alcatel heeft deze 3,5 uur nodig om op te laden; iets wat toch wel fors is. Daar tegenover staat een vriendelijke prijs van €239,00. De Alcatel Idol 5 zal in het zilver uitgebracht worden in Nederland en dat gebeurt in het vierde kwartaal.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel