Alcatel Idol 5 lekt volledig uit voor lancering op IFA 2017

De Alcatel Idol 5 is volledig uitgelekt in zowel beeld als specificaties, het middenklasse toestel zal op de IFA beurs aangekondigd worden. Volgende week vindt in Berlijn weer de jaarlijkse IFA plaats. Een aantal merken grijpt deze beurs aan om diverse smartphones te lanceren.

Alcatel Idol 5

Nog voor dat TCL zelf de kans heeft gehad om de Alcatel Idol 5 officieel aan te kondigen liggen de details van het toestel op straat. De Alcatel Idol 5 is de opvolger van de vorig jaar in februari gelanceerde Alcatel Idol 4. Dit middenklasse toestel biedt prima specificaties voor een klein prijskaartje.

Alcatel Idol 5

De Alcatel Idol 5 is voorzien van Android 7.0 Nougat, vreemd is dat TCL heeft gekozen voor een MediaTek MT6735 quad-core CPU. De keuze voor de chip uit 2014 is opvallend omdat de Idol 4 voorzien was van een Qualcomm Snapdragon 615, eveneens uit 2014. De processor in de Idol 5 is geklokt op 1,3 GHz en heeft 16GB opslagruimte. Verder vinden we een 13 megapixel camera aan de voorzijde van het toestel.

Alcatel Idol 5

Op het 5,2 inch IPS-display worden de beelden getoond in een Full-HD resolutie (1080p). Qua batterij heeft de Alcatel Idol 5 een capaciteit van 2800 mAh. Voor een bedrag van 399 euro kun je de Alcatel Idol 5 aanschaffen. Het is nog onduidelijk of de Alcatel Idol 5 voorzien zal worden van een update van het onlangs uitgebrachte Android 8.0 Oreo.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel