Aldi zet Emporia Smart 2 in de aanbieding: koop hem niet!

Bij de Aldi kun je met regelmaat profiteren van smartphone-aanbiedingen. De komende week is de Emporia Smart 2 in de aanbieding, een smartphone bedoeld voor senioren. Maar is dit wel zo’n verstandige keuze?

Emporia Smart 2 bij Aldi

Vanaf volgende week zaterdag, 26 oktober, kun je bij supermarkt Aldi de Emporia Smart 2 aanschaffen. Deze smartphone is dan in de aanbieding voor een bedrag van 169 euro. De Smart 2 is bedoeld voor senioren, waarbij de telefoon voorzien is van een noodoproepfunctie, met noodknop aan de achterkant. Wanneer deze knop ingedrukt wordt, wordt een ingesteld nummer gealarmeerd. Ook is de Emporia Smart 2 geschikt voor slechthorenden.

De Emporia Smart 2 heeft een 5,0 inch HD-beeldscherm en een 1.3 GHz quad-core processor. Daarbij heeft de fabrikant het toestel uitgerust met 2GB RAM en 16GB opslagruimte. Voor de basisdingen is dit redelijk. Aan de achterkant zit een 8 megapixel camera, terwijl voorop een 2 megapixel camera is geplaatst. De accu heeft een wat beperktere capaciteit; namelijk 2400 mAh.

Emporia Smart 2

Overigens zouden we de Emporia Smart 2 niet snel aanraden. De reden hiervoor is dat het toestel geleverd wordt met Android 6 Marshmallow, dat is vier versies oud. Dit kan gevolgen hebben voor de beveiliging van je toestel, maar ook voor de geschiktheid van apps. In de toekomst kan zo’n oude Android-versie problemen opleveren met apps die niet met een oudere versie overweg kunnen. Nu zal dat nog niet zo’n probleem zijn, maar in de toekomst wel.

Mocht je nu op zoek zijn naar een soort vergelijkbare senioren-smartphone, dan is de Doro 8040 iets meer bij de tijd. Anders kun je terecht in ons koopadvies, met de beste smartphones tot 200 euro. Die kunnen alleen niet overweg met een gehoorapparaat en hebben ook geen noodknop. Wel is de interface te personaliseren zodat je wat grotere toetsen en dergelijke hebt.

Lees ook

Reageer op dit artikel