Amazon wil groter aandeel in Android systeem software

Amazon zou gesprekken voeren met diverse smartphone fabrikanten om haar diensten te laten integreren in telefoons en tablets. Door diepere integratie met het Android besturingssysteem wil Amazon haar markt aandeel vergroten.

Amazon zoekt diepere integratie

Een aantal apps van Amazon wordt al geïnstalleerd op smartphones van Samsung en telefoons van het Amerikaanse AT&T. Toch hoopt Amazon op diepere integratie in het Android systeem, waardoor gebruikers niet meer om Amazon heen kunnen, schrijft The Information. Toch blijft het onduidelijk wat Amazon dan precies bedoelt met diepere integratie.

Amazon heeft al is eerder geprobeerd de smartphonemarkt te veroveren met de Amazon Fire Phone, maar werd uiteindelijk geen succes. Het is ook de vraag of het Amazon gaat lukken om verder in het besturingssysteem ingebouwd te worden. Smartphonefabrikanten zijn namelijk gebonden aan strenge contracten met Google. In deze contracten staat ook dat wanneer een smartphonefabrikant een smartphone met aangepaste Android versie (fork) uitbrengt, de fabrikant kan worden verbannen uit het Android ecosysteem.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel