Amsterdam Canal Parade 2016: bekijk de route in Google Maps

De jaarlijkse Canal Parade Amsterdam is een echt begrip geworden met de wereldberoemde botenparade. De Gay Pride/EuroPride is een festival waar honderdduizenden mensen op af komen en waar het draait om de emancipatie van de homogemeenschap. In Google Maps kan je nu de gehele route bekijken.

Canal Parade in Google Maps

Vandaag, zaterdag 6 augustus, wordt de bekende botentocht door de Amsterdamse grachten weer gehouden. Meer dan tachtig boten varen door de Nederlandse hoofdstad met dansende, feestende, opvallende en/of zingende deelnemers. Met de Canal Parade wordt volgens de gemeente de vrije geest gevierd in de stad waarin hetero’s, homo’s, lesbiennes en transgenders samenleven.

De Canal Parade 2016 begint vandaag om 14:00 uur en duurt tot 18:00 uur. Via Google Maps kan je nu de volledige vaarroute bekijken van de boten. Zoek hiervoor in Google Maps naar “Amsterdam Pride Canal Parade”. Vervolgens krijg je te zien dat er veel verkeer verwacht wordt. Door de kaart te openen en te drukken op de zwart-wit geblokte lijn verandert deze lijn in een lijn in regenboogkleuren. Dit geeft de vaarroute van de Canal Parade aan.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel