Android 13 Developer Preview 2 verschenen: dit zijn de nieuwe functies

Google heeft een nieuwe versie uitgebracht van Android 13. Developer Preview 2 is verschenen. We zien een aantal verbeteringen die op een rijtje worden gezet.

Android 13 Developer Preview 2

Android 13 krijgt verbeteringen voor de meldingen. Wanneer een app meldingen wil sturen, moet de gebruiker hiervoor toestemming geven. Ontwikkelaars kunnen met deze functie aan de slag. Wanneer je deze niet accepteert, zouden er geen notificaties uitgestuurd moeten worden door de app. Daarnaast is er een betere tekstterugloop voor verschillende talen; zoals Japans en niet-Latijnse tekens.

Android 13 DP2 machtigingen

Google heeft met Android 13 de Niet-Storen-modus hernoemd naar de ‘Prioriteitsmodus’. Bedienings-instellingen voor de weergave en de lettergrootte worden nu samengevoegd, en ook is er een verbetering voor de mediaspeler bij de snelle instellingen. Verder is er vanuit de snelle instellingen een QR-code scanner. Google zal ook verbeteringen brengen voor de schermbeveiliging, waarbij het ontwerp hiervoor er wat meer gelikt uit moeten zien.

Android 13 biedt verder ondersteuning voor Bluetooth LE Audio, MIDI 2.0 en ontwikkelaars kunnen machtigingen downgraden.

Google brengt hiermee vermoedelijk de laatste Developer Preview-versie uit van Android 13. In april wordt de eerste versie van de Beta verwacht.

Android 13 mediaspeler

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel