Android 2.3 Gingerbread Play Services ondersteuning eindigt begin 2017

Google is van plan om Android 2.3 Gingerbread niet langer te ondersteunen in haar Google Play Services. De services worden gebruikt door talloze applicaties in Android voor bijvoorbeeld push notificaties, analytics of een koppeling naar Play Games.

Gingerbread weg uit Play Services

Dat Google de ondersteuning voor Android 2.3 laat vallen in haar Play Services is niet gek. Slechts 1.3% van alle Android gebruikers maakt nog gebruik van deze versie. Nieuwe apps ondersteunen de Android versie ook steeds minder vaak waardoor het platform ook bij ontwikkelaars onaantrekkelijk is geworden.

Doordat Google de ondersteuning laat vallen kan het de Play Service bibliotheek opschonen en verder optimaliseren voor recentere Android versies. Naast de Play Services laat Google tegelijkertijd ook de Firebase ondersteuning vallen voor Android 2.3.

Hoewel het laten vallen van de ondersteuning voornamelijk effect heeft op app ontwikkelaars laat het wel zien dat Google vooruit wil kijken met het Android besturingssysteem. De minimum versie voor de Play Services bibliotheek wordt na Gingerbread Android 4.0.1 Ice Cream Sandwich.

Lees ook

Reageer op dit artikel