Android 5.0 Licorice als versie-naam voor Android L?

Android 5.0 Licorice, dat wordt volgens de nieuwe berichten de naam van de nieuwe Android-versie. Licorice betekent in het Nederlands ‘zoethout’ of ‘drop’. Zal dit dan echt de nieuwe naam worden, of wordt het toch Lollipop of Lemon Meringue Pie?

Er zijn nieuwe geruchten opgedoken over de naam voor de nieuwe versie van Android. Al bij de introductie van Android L moesten we de complete versie-naam missen. Er kwamen al snel geruchten dat het Android 5.0 Lemon Meringue Pie of Android 5.0 Lollipop ging worden.

Vorige maand kwamen er nieuwe geruchten over de opvolger voor Android 4.4 KitKat. Google zou voor Android namelijk de samenwerking met snoepfabrikant Nestlé hebben verlengd. Dit zou resulteren in de naam Android 5.0 Lion.

google

Nu zou de volgende versie van Android zomaar eens ‘Android 5.0 Licorice’ kunnen worden. De geruchten verschenen op de Google+-pagina van Giovanni Calabrese, een van de ontwerpers van de standbeelden bij het Googleplex, het hoofdkantoor van Google in Mountain View.

Googleplex

In de post op Google+ meldt Giovanni het volgende:

I never had a great liking for Licorice, but damn!  there are some great flavors out there!!!

Toch een hint naar de nieuwe Android versie? Waarom zou je anders Licorice met een hoofdletter schrijven, toch? Ook op de 16e verjaardag van Google, kwam Google met een foto van een taart met allemaal lekkernijen. Wat is dat rode stokje daar bovenop, een stuk ‘Licorice’?

foto

Lees ook

Reageer op dit artikel