Android 5.0 Lollipop: eindelijk beschikbaar voor Nexus 5, 7 en 10

Vanaf vandaag is Android 5.0 Lollipop verkrijgbaar middels een OTA-update voor een geselecteerd aantal toestellen. In oktober werd de nieuwe versie van het besturingssysteem aangekondigd en onderscheid zich met het moderne Material Design en de diverse nieuwe functies. Toestellen die de update krijgen zijn de Google Nexus 5, Nexus 7 en Nexus 10.

Google heeft vandaag dan officieel Android 5.0 Lollipop uitgerold. De update naar Android 5.0 Lollipop is vanaf vandaag beschikbaar voor een aantal geselecteerde toestellen. Welke toestellen dat zijn lees je hieronder. Android 5.0 Lollipop werd vorige maand aangekondigd, en zou volgens eerdere geruchten begin november worden uitgerold. Echter bleef het begin november bij een strakke Material Design update voor Google Calendar. Alles over de nieuwe functies en de handige mogelijkheden vind je hier.

update_lollipop

Android 5.0 Lollipop is vanaf vandaag beschikbaar voor de volgende toestellen:

  • Google Nexus 5
  • Google Nexus 7 (2012)
  • Google Nexus 7 (2013)
  • Google Nexus 10

Google zal vermoedelijk de update naar Android 5.0 Lollipop ook uit gaan rollen op termijn naar de Google Nexus 4. Daarover ontbreekt nog wel de informatie.

Om te ontdekken wanneer jouw smartphone de update krijgt naar Android 5.0 Lollipop, bekijk je dit overzicht.

> Moet je nog even wachten op Android 5.0 Lollipop? Hier vind je 20 applicaties in Material Design!

Factory Images

Android 5.0 Lollipop zal vanaf nu beschikbaar zijn voor de genoemde toestellen en zal middels een OTA-update binnengehaald kunnen worden. Mocht je zolang niet kunnen wachten dan kun je handmatig een systeemimage installeren vanaf de officiële Android website voor Nexus images.

De Factory Images zijn hier te vinden voor de verschillende apparaten, zodra ze beschikbaar komen. Woensdagochtend lekte al de factory image van de Nexus 7 (2012) uit. Hier vind je de uitgebreide screenshots en overige informatie erover.

Nexus 6

Nexus 6

Twee weken geleden werd bekend dat Motorola de Nexus 6 later uitlevert dan verwacht. Vanaf 18 november zal de pre-order mogelijkheid voor de Nexus 6 starten in Nederland. Het toestel zal eind november, begin december beschikbaar zijn in Nederland zo werd deze week bekend.

> Bekijk hier het overzicht met de data wanneer jouw smartphone Android 5.0 Lollipop krijgt.

Lees ook

Reageer op dit artikel