‘Android 5.0 Lollipop wordt definitieve naam volgende Android-versie’

Android L zal definitief de naam Android 5.0 Lollipop krijgen. Een nieuw uitgelekte afbeelding laat duidelijk zien dat we te maken gaan hebben met Lollipop, als opvolger van Android 4.4 KitKat. Eerder gingen al geruchten over Lemon Meringue Pie, Lion of Licorice.

Eindelijk weten we het nu; de versienaam van de komende Android-versie. Android 5.0 Lollipop wordt de definitieve naam van de opvolger van Android 4.4 KitKat. Van het weekend kwamen er nog sterke geruchten naar buiten over dat de L in Android L nog weleens voor Licorice zou kunnen staan. Ook kwamen er aanwijzingen over Android 5.0 Lion.

Android 5.0 Lollipop

In een screenshot, welke is gemaakt door een Google-ontwikkelaar, is duidelijk te zien dat we te maken hebben met Android 5.0 Lollipop. In de notificatiebalk van de screenshot is een lolly te zien als zogenoemd debug-icoon, wat duidt op de nieuwe naam van het besturingssysteem.

Is het dan 100% definitief? Nee, dat niet. Voordat Android 4.4 KitKat uitkwam kwamen we ook een debug-icoon tegen van Key Lime Pie, terwijl het toch echt KitKat werd. Persoonlijk denk ik niet dat Lemon Meringue Pie het gaat worden, omdat dit niet lekker in de mond ligt qua uitspraak. Android 5.0 Licorice vind ik best lekker klinken.

We zullen nog even moeten wachten totdat we het echt weten. De aankondiging voor de naam en de Nexus 6, samen met de Nexus 9 staat voor morgenavond gepland.

Wat vinden jullie dat de nieuwe naam moet worden voor Android L 5.0? Laat het weten middels een reactie, onder dit bericht.

foto, via

Lees ook

Reageer op dit artikel