‘Android 5.0 Lollipop is stabieler dan Apple iOS 8’

Volgens een recent onderzoek is de nieuwste Android-versie, Android 5.0 Lollipop, stabieler dan de meest recente versie van Apple iOS. De analyse laat zien dat iOS 8 meer last heeft van bijvoorbeeld crashes van apps. Daarnaast is Lollipop stabieler dan eerdere Android-versies.

Lollipop vs. iOS 8

Hoewel niet iedereen zich in deze uitkomst zal kunnen vinden, heeft een recente analyse uitgewezen dat Android 5.0 Lollipop stabieler is dan Apple iOS 8. Het aantal crashes ligt volgens het rapport van Crittercism 0,2 procent lager bij Lollipop dan bij iOS 8. De kans op crashes ligt bij Lollipop op 2,0 procent, terwijl die bij Apple iOS 8 op 2,2 procent blijft steken. Opvallend is dat iOS 7 stabieler was dan iOS 8. Bij Apple iOS 7 lag het percentage op 1,9 procent. De verschillen tussen de uitkomsten van de meest recente studie zijn dus minimaal.

androidapple

Stabiliteit Android

De nieuwe versie van Android 5.0 Lollipop is stabieler dan de eerdere versies van Android. Android 4.0 Ice Cream Sandwich en Android 4.4 KitKat hadden een crash-kans van 2,6 procent. Voor Android Jelly Bean zijn geen cijfers bekend.

via Curved

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel