‘Apple komt met app die iPhone-bezitters over laat stappen naar Android’

Apple zou momenteel bezig zijn met de ontwikkeling van een applicatie die het mogelijk maakt om over te stappen naar Android. Vorig jaar bracht Apple al een eigen Android-app die Android-bezitters gemakkelijk over liet stappen naar iOS. Dat de rollen nu omgedraaid worden is toch wel opmerkelijk te noemen. De ontwikkeling van de ‘Move to Android’ app zou komen na druk van Europese providers.

Van iOS naar Android app

Apple zou ingestemd hebben met de ontwikkeling van een iOS-app die het mogelijk maakt voor iPhone-bezitters om over te stappen naar Android. Vorig jaar bracht Apple al de app ‘Move to iOS‘ uit voor Android, om juist Android-gebruikers gemakkelijk over te laten stappen naar een iPhone. Met deze applicatie kunnen contacten, foto’s, berichten, agenda-items en dergelijke meegenomen worden naar een iOS-toestel.

Apple Android

Apple zou volgens The Telegraph onder druk gezet worden door providers uit Europa. Omdat het overzetten van data voor een grote groep gebruikers als lastig wordt gezien, durft de consument niet over te stappen naar Android. Hiermee zou de onderhandelingspositie worden bedreigd en komt Apple dus met deze app.

Wanneer we de ‘Move to Android’ app van Apple kunnen verwachten is niet bekend. Apple wilde niet reageren op de berichtgeving.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel