Android 7.0 Nougat voor Galaxy S6 (Edge) nu breed beschikbaar in Nederland

Samsung begon begin maart met het uitrollen van de Android 7.0 Nougat update voor de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Helaas was de update toen enkel voor de Vodafone-branded exemplaren in Nederland beschikbaar. Nu wordt de update ook naar de unbranded (PHN) versie van de Galaxy S6 uitgerold.

Android 7.0 Nougat voor Galaxy S6

Samsung is in ons land begonnen met het verspreiden van de OTA-update naar Android 7.0 Nougat, zo melden lezers aan ons. Het gaat om de update voor de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. De update werd begin maart al vrijgegeven voor Vodafone-branded toestellen, maar nu kunnen dus ook de unbranded-exemplaren de update verwachten. De update liet relatief vrij lang op zich wachten, daarbij is in verschillende landen de Galaxy S6 al enige tijd voorzien van de update.

Samsung Galaxy S6 Android 7.0 Nougat

De Android 7.0 Nougat update voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge brengt verschillende verbeteringen. Zo is de weergave van notificaties flink verbeterd en kun je direct vanuit een notificatie reageren op een bericht uit bijvoorbeeld WhatsApp, Telegram of andere app. Tevens is TouchWiz vervangen door Samsung Experience, de nieuwe skin van Samsung. Verder kun je gebruik maken van split-screen waarbij je twee apps tegelijkertijd kunt gebruiken en zijn er nog veel meer verbeteringen zoals Secure Folder.

Update downloaden

De update voor de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge wordt vanaf nu uitgerold. Je krijgt op je telefoon een melding zodra de update beschikbaar is. Je kunt eventueel ook handmatig controleren. Hiervoor ga je naar Instellingen > Over het toestel > software-update > handmatig bijwerken. De update is circa 1,2GB groot, dus we raden je aan de update te downloaden via een WiFi-verbinding.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel