Android 7.1 Developer Preview komt nog deze maand: met GIF-keyboard en meer

Google heeft bekend gemaakt dat het nog deze maand met de Developer Preview komt van Android 7.1 Nougat, maar niet voor alle toestellen. Hierbij geeft Google ook een overzicht van de nieuwe functies die we in de nieuwste Android-versie kunnen verwachten. Ook vertelt Google wanneer de definitieve versie zal verschijnen.

Android 7.1 Nougat Developer Preview

In oktober zal Google nog de Developer Preview uitbrengen van Android 7.1 Nougat. De Pixel en Pixel XL van Google zijn de eerste toestellen die geleverd worden met deze versie van Android. De Developer Preview die nog deze maand zal verschijnen, zal echter alleen beschikbaar komen voor de Nexus 5X, Nexus 6P en Pixel C. Later zullen wel meer apparaten volgen.

Android 7.1 Nougat developer preview

Nieuwe functies

We schreven eerder al over de nieuwe functies in Android 7.1. Google geeft hierover zelf ook nog wat meer informatie. Zo zijn de icoontjes van apps voortaan rond en  kunnen er snelkoppelingen toegevoegd worden aan een icoontje (Launcher Shortcuts).

Toetsenbord met GIF’jes en meer

Tevens is nieuw dat het Android 7.1 Nougat keyboard ondersteuning krijgt voor stickers, GIF’jes en andere inhoud. Een app kan zelf aangeven welke soorten inhoud er geaccepteerd wordt. Ook kunnen wallpapers beschrijvingen tonen, de auteur, titel en metadata weergeven en een link bevatten met meer informatie over de wallpaper.

Android 7.1 Nougat Image Keyboard

Storage Manager Intent

Er is ook ondersteuning voor ‘Storage Manager Intent’ waarmee je direct naar een nieuw instellingenscherm kunt gaan. Hier kan je als gebruiker ongebruikte bestanden weggooien en ruimte maken op je toestel.

Verspreiding

Google zal deze maand de eerste Developer Preview van Android 7.1 Nougat uitbrengen. Begin december moet de definitieve versie klaar zijn van Android 7.1 Nougat. Ook andere fabrikanten kunnen hiermee aan de slag om de update te optimaliseren voor hun toestellen. Om de Developer Preview te kunnen ontvangen dien je je aangemeld te hebben voor het Android beta-programma.

Update

Wil je weten welke toestellen de Android 7.0 Nougat update krijgen, raadpleeg dan ons Android 7.0 Nougat update overzicht.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel