Android 8.0 Oreo heeft last van problemen en kinderziektes

Gebruikers die hun smartphone hebben draaien op Android 8.0 Oreo maken melding van kinderziektes. De Android Oreo problemen hebben vooral betrekking op Bluetooth, maar er zijn nog een aantal dingen die niet helemaal werken zoals het zou moeten.

Problemen in Android Oreo

De nieuwe Android-versie werd afgelopen maandag aangekondigd voor het brede publiek. In de maanden ervoor werden er vier verschillende Developer Previews uitgebracht voor ontwikkelaars. Zo kon de nieuwe Android-versie alvast getest worden en konden bugs gerepareerd worden. Toch zitten er in de definitieve versie van Android 8.0 Oreo een aantal kinderziektes.

Een groep gebruikers maakt melding van problemen met de Bluetooth-connectiviteit. Bij sommigen zou de Bluetooth-verbinding verbroken worden nadat het geactiveerd is, wordt Bluetooth uitgeschakeld tijdens het luisteren van muziek via een Bluetooth-apparaat en zou de kwaliteit van het geluid de wensen overlaten.

Daarnaast zijn er ook problemen in combinatie met Bluetooth en Android Auto. Media-inhoud zou niet correct weergegeven worden en de verbinding wordt zo nu en dan verbroken. Tevens zouden de twee apparaten niet altijd elkaar kunnen vinden. Uitgaande gesprekken via Android Auto en een Android 8.0 Oreo apparaat werken ook niet stabiel, zo vergeet de telefoon soms over te schakelen naar de speaker van de telefoon in plaats van naar de luidspreker.

Er zijn ook gebruikers die op hun Pixel- en Nexus-smartphone melding maken van problemen met de volumeknop. Tevens duikt bij gebruikers het probleem op dat notificaties niet altijd goed werken en zijn er problemen met het Picture-in-Picture venster.

De oplossing

Google is bekend met de problemen rondom de Bluetooth-connectiviteit. Deze problemen doken namelijk al eens op in de Developer Preview. Daarom is het opvallend dat Google dit nog niet echt heeft aangepakt. Google zegt wel te werken aan oplossingen voor de bugs en zoekt naar feedback van haar gebruikers.

Onderstaande problemen zouden al gevonden zijn in Android 8.0 Oreo:

Android Auto

  • Media content not displaying correctly
  • Showing paired but no audio playing
  • Plays music for a few seconds before breaking, nothing showing on screen
  • Incoming calls work but outgoing reverts to the phone’s speakers

Headphones & Speakers

  • Audio cuts out briefly every 5-20 seconds
  • “Skipping and clipping sounds like a scratched CD”

General

  • Bluetooth switching off almost as soon as it’s turned on (which the user also experienced in Nougat)

Fabrikanten zijn nu bezig met de ontwikkeling en optimalisatie van Android 8.0 Oreo voor hun eigen toestellen. Wil je weten wanneer jouw toestel de update kan verwachten, bekijk dan onze uitgebreide lijst in ons Android 8.0 update overzicht.

Lees ook

Reageer op dit artikel