Android 8.1 Oreo preview voor Pixel-smartphones verwacht in de komende weken

Google heeft in een blog laten weten dat we in de komende weken Android 8.1 Oreo als preview versie kunnen verwachten. Android 8.1 Oreo zal mogelijk net als Android 7.1 Nougat nieuwe features toevoegen aan Android.

Android 8.1 Oreo preview verwacht

In een blogpost toont Google dat de Pixel 2 smartphone over een aangepaste chip beschikt die beelden van de camera verwerkt. Deze speciale chip moet een aanzienlijke verbetering brengen in de beeldkwaliteit van de Pixel 2 camera. Hoewel de chip in de Pixel 2 te vinden is, werkt deze pas vanaf Android 8.1 Oreo.

In the coming weeks, we’ll enable Pixel Visual Core as a developer option in the developer preview of Android Oreo 8.1 (MR1).

De maintenance release (MR1) van Android Oreo zal vermoedelijk 8.0 opvolgen, toch kiest Google ervoor om ook deze keer weer developer previews uit te brengen. Dit geeft Google de kans om nieuwe functies te testen en eventuele bugs makkelijker te ontdekken. Android 8.1 Oreo zal worden uitgebracht voor de Pixel, Pixel XL, Pixel 2 en Pixel 2 XL. Voordat het zover is blijft het wachten op de eerste developer preview.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel