Android 9.0 P krijgt nieuwe features; gesprekken opnemen en app-restricties

Google is goed bezig met het Android-besturingssysteem, steeds wordt met updates het aantal opties uitgebreid. In Android P worden wederom nieuwe functies toegevoegd die het gebruiksgemak moeten verbeteren.

Android 9.0 P krijgt nieuwe features

In de code van Android Open Source Project zijn nieuwe aanwijzingen gevonden voor nieuwe features die we terug gaan zien in Android 9.0 P. Vermoedelijk zullen we de eerste details over Android P in mei te horen krijgen, dan vindt namelijk Google I/O 2018 plaats.

Een nieuwe verbetering is het opnemen van telefoongesprekken. Op dit moment kan dit niet standaard met Android, maar moet je een alternatieve applicatie installeren zoals ACR Call Recorder. In sommige situaties kan deze feature zeker van pas komen. Echter is het nog maar de vraag hoe de functie geïmplementeerd wordt. In Duitsland is het opnemen van gesprekken namelijk niet toegestaan vanwege de privacyregels daar.

Android P permissies camera

Met Android 9.0 P worden ook de rechten herzien. Android-apps kunnen niet langer de camera op de achtergrond gebruiken. Wanneer je op dit moment een applicatie toegang geeft tot bepaalde permissies, mogen zij deze gebruiken. Google wil nu voorkomen dat apps, wanneer het niet nodig is, onnodig bepaalde functies gebruiken.

Eerder werd al bekend dat de nieuwe Android-versie veranderingen krijgt in het design; zo bestaat er een kans dat er afgezien wordt van Material Design. Daarbij wordt de statusbalk aangepast met een veranderende weergave van de signaalsterkte.

Lees ook

Reageer op dit artikel