Android 9.0 Pie maakt einde aan het gebruik van gespreksopname-apps

Google heeft ervoor gekozen om gespreksopname-apps niet langer meer te laten functioneren in de nieuwste Android-versie. In Android 9.0 Pie is het dus standaard niet meer mogelijk je telefoongesprek op te nemen.

Gespreksopname-app in Android 9.0 Pie

De nieuwste Android-versie, Android 9.0 Pie, werd vorige week door Google officieel vrijgegeven. Er zijn een hoop nieuwe features die het gebruik verder verbeteren. Echter heeft Google ook enkele restricties toegepast. Eén daarvan is het gebruik van gespreksopname-apps. Het gebruik daarvan is met de komst van Pie niet langer meer mogelijk.

Sinds de komst van Android Marshmallow werd de officiële opname API al uit de code van Android verwijderd. Ontwikkelaars moesten dus wat meer creativiteit uit de kast halen om het opnemen van gesprekken mogelijk te maken. Nu blokkeert Google het opnemen van gesprekken volledig.

ACR Call Recorder

Er gingen eerder nog berichten rond over dat Google zelf in de nieuwe Android-versie een gespreksopname-functie zou toevoegen, maar dit lijkt nog niet het geval te zijn. Verschillende app-ontwikkelaars bevestigen dat met de komst van Android Pie hun app niet meer zal werken. De enige manier om het werkend te krijgen is door het toestel van root te voorzien.

De reden van het schrappen van deze mogelijkheid, lijkt met de privacy te maken te hebben. In verschillende landen is het opnemen van gesprekken bij wet verboden. Om bijvoorbeeld juridische problemen te voorkomen, zou Google deze stap gezet hebben.

Leestip: Android 9.0 Pie: deze toestellen krijgen de update (overzicht)

Lees ook

Reageer op dit artikel