Android 9 Pie verschijnt voor LG G7 en Huawei Mate 20 Lite

Voor de Nederlandse bezitters van de Huawei Mate 20 Lite en de LG G7 ThinQ wordt de nieuwe update uitgerold naar Android 9 Pie.

Pie voor G7 en Mate 20 Lite

Woensdag verscheen er een overzicht van Huawei. Op dit overzicht was te zien wanneer welke Huawei-smartphone de update kon verwachten naar Android Pie en EMUI 9. De Huawei Mate 20 Lite werd hierbij genoemd voor augustus 2019. Echter lijkt dit door Huawei zelf vrijgegeven overzicht niet helemaal te kloppen. Verschillende gebruikers van de Huawei Mate 20 Lite melden ons dat de update inmiddels beschikbaar is voor hun Mate 20 Lite.

Bij sommige gebruikers moest het updaten wel geforceerd worden. Dit kan gedaan worden door de HiCare app te openen en te kiezen voor updates. Vervolgens wordt de nieuwe versie aangeboden als systeem-update naar Android 9 Pie.

LG G7 ThinQ google assistant

LG G7 ThinQ

Ook voor de high-end smartphone van LG staat de update naar Android 9 Pie klaar. Het gaat om de update voor de LG G7 ThinQ. Begin juni verschenen de eerste berichten over de uitrol van de update in Europa. Nu is hij dus definitief in Nederland ook beschikbaar.

Hoewel het de update naar een nieuwe Android-versie brengt, is de skin van LG nog nadrukkelijk aanwezig. Dat hoeft niet perse een probleem te zijn, maar de skin is ten opzichte van de vorige versie nauwelijks veranderd. Samen met de Pie-update wordt ook beveiligingsupdate mei 2019 meegeleverd.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel