Android beveiligingspatch mei 2016 dicht 25 lekken

De maandelijkse beveiligingspatch is vrijgegeven door Google en dicht deze keer 25 lekken. De patches moeten Android-gebruikers beter beschermen tegen kwaadwillende hackers en apps. Zoals iedere maand krijgen Nexus-apparaten de patch het snelste aangeboden.

Beveiligingspatch mei 2016

Dit keer heeft het team zes kritieke lekken gedicht, 12 lekken met een hoog risico en zes met een normaal risico. Ook is er een lek met een laag risico, het meest kritieke lek laat een kwaadwillende code op afstand starten tijdens het verwerken van mediabestanden. Google geeft vanaf nu ook per lek aan of ook andere apparaten kwetsbaar zijn, in dit geval is er één lek wat ook op andere Android-devices voor problemen kan zorgen.

De patch zal het eerst worden uitgerold naar Nexus-apparaten zoals de Nexus 6P en Nexus 5X. Hierbij duurt het een aantal weken voordat de update automatisch aangeboden wordt op het toestel. Wel kunnen gebruikers zelf de patch eerder handmatig installeren door deze te downloaden bij Google. Voor een gedetailleerd overzicht van alle opgeloste problemen vind je in het Security Bulletin.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel