Android beveiligingsupdate december 2018: 53 patches

In de eerste week van de maand deelt Google een nieuwe security-patch voor het Android-besturingssysteem. Dat is ook nu het geval; de laatste van dit jaar. Het is de Android beveiligingsupdate 2018.

Android beveiligingsupdate december 2018

De laatste Android security-patch van 2018 is vrijgegeven door Google. De update bevat tientallen patches tegen kwetsbaarheden in Android; 53 om precies te zijn. Een aantal hiervan zijn kritiek, maar er is ook een deel alleen voor bepaalde toestellen bedoeld. Hierbij gaat het om bepaalde merken of type processoren.

Fabrikanten kunnen vanaf nu aan de slag met het optimaliseren van de update voor hun apparaten. Google benoemt ook de fixes die het brengt voor de Pixel-toestellen. Het gaat hierbij om verbeterde prestaties rondom het geheugen, de camera, het gebruik van de Pixel Stand, autofocus in de camera, volumegedrag bij verbinding met Bluetooth, het Always On Display en verschillende andere optimalisaties.

Krijg jij voor een (niet Pixel-) toestel de update van december 2018 binnen? Dan horen we het graag van je. Mail deze direct, samen met een screenshot, door naar ons! We zijn je dankbaar!

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel