Android beveiligingsupdate oktober 2018 uitgebracht: 26 kwetsbaarheden aangepakt

In de eerste week van de nieuwe maand, brengt Google doorgaans een nieuwe security-patch uit voor Android. Ook nu is dat het geval en valt op dat de beveiligingsupdate van oktober 2018 een stuk minder kwetsbaarheden dicht dan eerdere updates.

Beveiligingsupdate oktober 2018

Een nieuwe maand, een nieuwe update. Voor Android heeft Google beveiligingsupdate oktober 2018 vrijgegeven. Dit betekent dat we de komende weken weer voor verschillende toestellen de update kunnen verwachten. De tiende security-patch van dit jaar, bevat in totaal patches tegen 26 kwetsbaarheden die door Google zijn aangepakt in Android. Dit is aanzienlijk lager dan bij eerdere updates, waar het aantal patches vele tientallen hoger lag.

Toch zitten er verschillende belangrijke patches tussen. Deze vinden we onder andere in het framework van het besturingssysteem. Ook zijn er verschillende patches met een hoge prioriteit in andere delen van het Android-systeem. De Pixel toestellen worden verder voorzien van verbeteringen in het snel opladen (eerste generatie Pixel), verbeterde stabiliteit bij het gebruik van Android Auto, verbeterde prestaties bij beschermde media-formaten en verschillende andere optimalisaties.

Als eerst komt de update beschikbaar voor de verschillende Pixel-toestellen. Ook kunnen verschillende fabrikanten aan de slag met het optimaliseren van de update voor hun toestellen. Wil je zelf aan de slag, dan kun je hier de OTA Images en Factory Images vinden.

Heb jij ‘m al?

Mocht jij op je niet Pixel-toestel de oktober-update hebben ontvangen, laat het ons dan zeker weten! (liefst met een screenshot). Stuur je tip direct aan ons door.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel