Android P krijgt mogelijk iPhone-achtige gebaren volgens een gelekte afbeelding

Google heeft misschien per ongeluk iets te veel gedeeld op haar Android Developers blog. Volgens de screenshot die daar kort online stond zou Android in Android P iPhone-achtige gebaren krijgen.

Navigeren met gebaren

In een bericht over het kunnen instellen van een eigen DNS server in Android P stond een schermafdruk van de feature. Daarbij was ook de navigatiebalk zichtbaar en die zag er anders uit dan nu in Android het geval is. Dat hint er op dat Android mogelijk ondersteuning krijg voor veegbewegingen waarmee je, door over de navigatiebalk te vegen, door apps kunt navigeren. Inmiddels is de bewuste schermafdruk weer verwijderd uit het bericht.

Android P krijgt misschien iPhone-achtige gebaren

In de huidige vrijgegeven Android P beta is deze navigatiebalk nog altijd zoals we deze kennen. De knop voor de recent geopende applicaties is verdwenen in de screenshot. In Android P zit een nieuwe animatie tijdens het navigeren in apps, die zou uitstekend passen bij het navigeren middels veegbewegingen. Dat verklaart Stephen Hall van 9to5Google in een twitter conversatie met Ron Amadeo (ArsTechnica).

Het is goed om te benadrukken dat zolang Android P nog in ontwikkeling is, alles kan wijzigen qua functies en uiterlijk. Daarom is het nog niet honderd procent zeker dat deze functie in de uiteindelijke versie van Android P te vinden zal zijn.

Lees ook

Reageer op dit artikel