Android Q heeft vertaaloptie voor recent geopende apps

Android Q heeft een interessante “verborgen” functie, de recent geopende apps kunnen nu vertaald worden dankzij Google Translate. Met de optie is een vertaling binnen handbereik.

Vertalen van recente apps

Translate zit al verwerkt in de opties als je een stukje tekst selecteert, maar nu moet ook de recent geopende apps er aan geloven. De suggestie om te vertalen duikt op wanneer je het multitasking scherm opent. Als Google detecteert dat een venster overwegend anderstalige inhoud toont dan de systeemtaal, dan wordt de vertaaloptie getoond. In het voorbeeld van 9to5Google is te zien dat Franstalige content wordt vertaald.

Google Translate recent geopende apps

De vertaling is niet helemaal correct omdat het ook elementen uit de interface van de app detecteert en deze willekeurig in de tekst plaatst. Ook emoji wil Translate met alle plezier voorlezen. Of we deze vertaaloptie ook gaan terugzien in de uiteindelijke versie van Android Q is nog afwachten. De verwachting is dat Android Q nog een laatste beta build ontvangt voordat de uiteindelijke versie wordt uitgebracht.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel