Android Wear 1.4 vrijgegeven: nieuwe gebaren en ondersteuning voor speakers

Google heeft Android Wear 1.4 vrijgegeven met ondersteuning voor luidsprekers die in sommige wearables zijn verwerkt. Ook zijn er nieuwe gebaren te vinden in de interface die je vanaf de komende update kunt gaan gebruiken. Dit is wat we weten over het nieuwe Android Wear 1.4.

Android Wear 1.4

Deze nieuwe update voor het besturingssysteem van de wearables zorgt er voor dat op de Huawei Watch en ASUS Zenwatch 2 de luidspreker gebruikt kan worden. Voorheen was er geen ondersteuning voor dergelijke hardware. Daarmee is de smartwatch nu ook te gebruiken als Bluetooth headset. Google noemt Glide als een voorbeeld applicatie die gebruikt kan worden voor het versturen en bekijken van korte videoberichten op je smartwatch.

Android Wear 1.4

Ook voegt de update de mogelijkheid toe tot het sturen van gedicteerde berichten via Hangouts, WhatsApp, Telegram, WeChat, Viber en Nextplus. Nu kun je met je stem gehele zinnen inspreken en verzenden naar je contactpersoon. In Android Wear 1.4 zijn ook een drietal nieuwe gebaren toegevoegd, naast het naar boven en beneden swipen van informatie kun je nu ook gebruik maken van “push, lift en shake” gebaren. Om je te helpen met deze nieuwe gebaren kun je in Android Wear 1.4 een handige gebaren tutorial volgen zodat je alle gebaren van je watch onder de knie krijgt.

Bezitters van een smartwatch met Android Wear kunnen de update voor hun device in de komende weken verwachten.

Lees ook

Reageer op dit artikel