Android Wear krijgt spoedig ondersteuning Nederlandse taal

Eindelijk is het dan zover. Android Wear krijgt de mogelijkheid om je smartwatch in het Nederlands te gebruiken en spraakopdrachten in het Nederlands uit te voeren. Deze ontdekking werd gedaan in de code van de nieuwe Android Wear app, die van het weekend werd uitgebracht. Daarnaast zullen smartwatches met een speaker meer mogelijkheden krijgen en zullen er meer functies toegevoegd worden.

Android Wear 1.4

Van het weekend verscheen er een update voor de Android Wear app voor Android. Deze update wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold door Google. In Android Wear 1.4 zaten geen noemenswaardige veranderingen. In het menu van de Android Wear app is nu een nieuwe sectie te vinden met ‘Privacy en persoonlijke gegevens’. Hier vind je cloudsynchronisatie en het doorsturen van diagnostische informatie aan Google.

Android Wear 1.4

Ook kunnen tips met mogelijkheden voor Android Wear sneller in- of uitgeschakeld worden in het menu. Google heeft ook de batterij-grafiek verwijderd uit de applicatie. Dit zou Google vermoedelijk gedaan hebben omdat het niet veel informatie toonde en gebruikers hier ook niet veel aan zouden kunnen veranderen. Mogelijk wordt de batterij-grafiek met een toekomstige update weer op een andere manier toegevoegd.

Android Wear

Nederlandse taal

Android Wear bezitters in Nederland moeten er al een langere tijd op wachten; de Nederlandse taal. Als je een spraakopdracht wilde uitvoeren met je smartwatch, moet dit altijd in de Engelse taal. Ook de taal van je wearable kan niet in het Nederlands ingesteld worden. Ondersteuning voor de Nederlandse taal is er vooralsnog niet, maar dit zal spoedig gaan veranderen. In de code van de applicatie hebben de collega’s van Android Police aanwijzingen gevonden voor de toevoeging van de Nederlandse taal.

Naast de Nederlandse taal worden ook de talen Mandarijns, Kantonees, Indonesisch, Pools en Thais toegevoegd aan Android Wear. De verwachting is dat de eerstkomende grote update voor Android Wear de Nederlandse taal toevoegt. Verdere aanwijzingen duiden op verbeteringen in de batterijduur, voice- en aanraak mogelijkheden voor WhatsApp, Telegram, WeChat, Viber en Nextplus en nieuwe gebaren. Ook zullen smartwatches met speakers de mogelijkheid krijgen om oproepen en geluiden af te spelen op de smartwatch.

Wanneer je je smartwatch eindelijk in het Nederlands kunt gaan gebruiken, lees je dat uiteraard op DroidApp.

Lees ook: Android Wear: 27 onmisbare apps voor je smartwatch

Wear OS by Google
Wear OS by Google
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel