Nieuwe Apple iOS 9.1 emojis komen naar Android

Apple kwam deze week met de update naar Apple iOS 9.1. In deze nieuwe versie voor de iPhone en iPad zijn een aantal nieuwe emoticons toegevoegd. Google heeft nu bekend gemaakt dat deze emojis ook naar Android komen.

iOS 9.1 emoji

Apple bracht deze week Apple iOS 9.1 uit voor de iPhone en iPad. In deze update voor de toestellen van Apple zaten een aantal nieuwe emoticons. Als je Apple-vrienden nu een emoji sturen die jij nog niet hebt, krijg je deze niet te zien. Dit omdat de nieuwe versie van de Unicode standaard nog niet ondersteund wordt door Android, maar dit gaat veranderen. Echter hoeft dit niet te betekenen dat je ze niet in elke applicatie niet krijgt te zien. Bijvoorbeeld WhatsApp maakt gebruik van eigen emojis en niet van systeem-emoticons.

Google heeft bekend gemaakt dat het werkt aan een set nieuwe emoticons. Wanneer iemand met een iPhone je dan een emoji met de octopus, het bowlingspel, bestek of de microscoop stuurt, krijg je die voortaan dan ook te zien.

Hoe de nieuwe emoticons uitgerold zullen gaan worden is niet bekend. We verwachten niet dat Google zal wachten met een grote Android-update naar bijvoorbeeld Android 6.0.1, maar eerder via bijvoorbeeld Google Play Services de emojis zal uitrollen. Wanneer Android-gebruikers de nieuwe emojis kunnen verwachten, heeft Google niet bekend gemaakt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel