‘Apple overweegt iTunes-app voor Android’

Apple overweegt een Android applicatie uit te brengen van haar muziekdienst iTunes. Daarnaast zou het bedrijf een muziek-streamingdienst willen lanceren, om de strijd aan te gaan met Google Play Music en Spotify.

Apple denkt er over om een Android applicatie uit te brengen van haar eigen muziekdienst iTunes, dat melden verschillende bronnen. Doordat de verkopen in de iTunes Store steeds verder teruglopen wil Apple het op deze manier compenseren.

Omdat het aandeel van het Android-besturingssysteem groter is dan die van de iPhone met het iOS besturingssysteem, overweegt Apple nu een Android applicatie aan te bieden van iTunes. Apple-oprichter Steve Jobs stond er altijd om bekend dat hij geen voordeel er in zag voor henzelf, om Android bezitters ‘blij’ te maken.

Verder heeft Apple al diverse gesprekken met platenlabels voor het starten van een eigen streamingdienst. Hiermee wil het Amerikaanse bedrijf de strijd aangaan met Spotify en Google Play Music met de All-access dienst. Steve Jobs was er eerder altijd van overtuigd dat mensen niet aan streaming-diensten zouden beginnen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel